Hoofdkussens

Sommige mensen nemen ze mee de hele wereld over. Waar ze ook heen gaan, hun hoofdkussen nemen ze overal mee naartoe. Dat is dan ook zeker niet gek als u een kussen heeft die erg prettig ligt en waar u gehecht aan bent. Wanneer u namelijk in een hotel of op een andere plek komt waar de kussens niet fijn liggen, kan het zo zijn dat u een hele slechte nacht heeft. U kunt de hele nacht wakker liggen of wakker worden met pijn aan een gedeelte van uw lichaam. Een goed hoofdkussen is cruciaal om een goede nachtrust te hebben en te behouden. Daarom is het ook belangrijk om hierin te investeren en goed uit te testen welk hoofdkussen het beste bij uw wensen en lichaam past.

Uw slaaphouding

Ieder mens heeft een andere slaaphouding. De ene slaapt graag op de zij, de ander liever op de rug of op de buik. Afhankelijk van uw slaaphouding kiest u het kussen dat het beste bij u past. Een zijslaper is het meest gebaat met een kussen die dik en stevig is, zodat de nek maximale ondersteuning krijgt. Voor een rugslaper is het juist aangenaam om te gaan voor een stevig en goed ondersteunend kussen. Met dit soort kussens wordt pijn in de nek en rug vermeden. Voor buikslapers kan het fijn zijn om te gaan voor een dun en zacht kussen, doordat u in deze houding minder ondersteuning nodig hebt. Uiteraard veranderen we in de nacht soms van houding, maar iedereen heeft wel een manier van slapen die het meest comfortabel aanvoelt.

Het perfecte hoofdkussen

Bij een hoofdkussen is het enorm belangrijk dat de nekwervels goed worden ondersteund. Deze nekwervels zijn immers de ondersteuning van uw hoofd. Het is van belang dat de wervels compleet kunnen ontspannen en dat de druk hierop verdwijnt. Op deze manier kan uw lichaam goed herstellen en weer opladen voor een nieuwe dag. Verder is het soort hoofdkussen compleet afhankelijk van uw voorkeur. Ligt u liever of een zacht kussen of op een steviger kussen? U weet dat u het juiste kussen heeft uitgekozen, wanneer klachten zoals hoofdpijn of pijn aan de nek zich verminderen of zelf compleet verdwijnen. Het is belangrijk dat u bij nekklachten kritisch naar uw kussen kijkt. Een kussen met neksteun kan helpen deze klachten te verlichten of zelfs helemaal laten verdwijnen.

Materialen van hoofdkussens

Er bestaan veel verschillende soort hoofdkussens. Er zit vaak verschil in materiaal, stevigheid en vormen. Ieder heeft hierin zijn eigen voorkeur. Materialen die het meest worden gebruikt in kussens zijn onder meer dons, latex, kapok, wol, bamboe en schuim. Elk soort materiaal kent zijn eigen stevigheid. Het ene materiaal voelt zachter aan en het andere steviger. Sommige kussens blijven door het materiaal lekker koud aanvoelen en ander materiaal houdt juist de warmte vast. Afhankelijk van uw voorkeur, kunt u het beste kussen uitkiezen. Het is belangrijk om een hoofdkussen te kiezen die ondersteuning biedt en die ervoor zorgt dat u goed de nacht in kan gaan.