De luxe en het comfort van een stijlvolle boxspring

Een goede basis voor uw bed is erg belangrijk. Met de aanschaf van een boxspring is zo’n basis snel gelegd. Uiteraard wilt u een perfect matras, lattenbodem en hoofdkussen, maar ook de boxspring moet in orde zijn. Dit is cruciaal om te kunnen genieten van een goede nachtrust. Naast het feit dat het slaapcomfort biedt, geeft een mooie boxspring ook nog eens een luxe uitstraling aan de kamer. U kunt de boxspring echt betrekken bij het interieur en de stijl van uw slaapkamer. Een boxspring maakt het mogelijk om uw kamer net een stukje mooier maken. De combinatie van een goede boxspring, een goed matras en een topmatras, zullen bijdrage aan de ideale nachtrust.

Wat is een boxspring?

Deze populaire term kennen de meeste mensen onderhand nu wel, maar wat is een boxspring eigenlijk? Een boxspring is eigenlijk een doos op poten. In deze doos zitten metalen veren. Deze springveren vangen de bewegingen op samen met het matras. Door deze veren kunt u genieten van een aangenaam bed. Doordat boxsprings vaak gestoffeerd zijn, geven ze een chique uitstraling aan de kamer. Kortom, een boxspring is een box met veren die de fundering zijn voor het matras. Als u voor het ideale slaapcomfort wilt gaan, kunt u ervoor kiezen om te gaan voor de combinatie van een boxspring, een matras en een topmatras.

De voordelen van een boxspring

Het hebben van een boxspring kent diverse voordelen. Een van die voordelen is dat het een mooie uitstraling heeft en dat u de boxspring goed kan laten aansluiten bij het interieur van uw slaapkamer. Daarnaast is de instaphoogte meestal aan de hoge kant waardoor het in- en uitstappen een stuk soepeler verloopt. Door de open constructie van de boxspring, ontstaat er een goede ventilatie. Tot slot wordt met een boxspring ook nog het lichaamsgewicht goed verdeeld over het gehele bed. Een bed met veel voordelen dus.

Welke verschillende soorten boxsprings zijn er?

De ene boxspring is de andere niet. Er kan dan ook veel verschil in de kwaliteit van boxsprings zitten. Waarbij de ene boxspring een paar houten panelen zijn, is de andere van hoge kwaliteit en mooi gestoffeerd. Uiteraard zit er ook verschil in merk, materiaal en afmetingen. Zo zijn er onder meer vlakke boxsprings en elektrische boxsprings. Het onderstel kan per boxspring verschillend zijn. Ook de stijl van de boxsprings kan erg verschillen. Bij Sleepwell staat kwaliteit voorop en verkopen we dan ook alleen boxsprings van hoge kwaliteit.

Wat is belangrijk om op te letten bij het kopen van een boxspring?

Wanneer u besluit om een boxspring aan te schaffen, wilt u uiteraard wel de juiste keuze maken. Wanneer u namelijk de juiste keuze maakt, kunt u wel meer dan 20 jaar doen met uw boxspring. Het is belangrijk om onder meer te letten op de vering van het onderstel, de kleur en de instaphoogte. Door op deze aspecten te letten, komt u steeds dichter bij uw ideale bed. Kom gerust eens langs in onze winkel om de mogelijkheden te bespreken en ons aanbod uit te proberen.